SOPETA DE CARXOFES

Sopeta de carxofes amb greixonets de jabugo i bunyolets de bacallà
Ingredients per a 6 persones · 25 carxofes · 100 gr. de pernil ibèric gras · 2 l. d'aigua mineral fontdor · 100 gr. de pasta de bunyols · 30 gr. de farina · 5 c/s d'oli d'oliva verge Ingredients pels bunyols de bacallà · 350 gr. de patata · 125 cl. d'aigua fontdor · All i julivert al gust de cadascú · Aigua d'escaldar el bacallà · 25 gr. de llard · 400 gr. de bon bacallà remullat · 1 o 2 ous · 25 gr. de mantega · 75 gr. de farina Amb aquesta mesura en tindreu prou per a mejar-ne una altra vegada Elaboració dels bunyols de bacallà: Posarem a bullir les patates pelades i tallades a quadradets. Una vegada hagin bullit afegirem el bacallà a les patates, ho remenarem i l'escorrerem tot seguit perquè no es passi el bacallà. A l'aigua d'escaldar el bacallà hi afegirem la mantega i el llard. Ho escalfarem fins que es fongui, però "sense que bulli". Tot seguit pujarem el foc i afegirem la farina, ho remenarem fins obtenir una bona massa. Ho treurem del foc, ho deixarem refredar un xic i començarem tirant els ous d'un amb un. Una vegada hagi admés els ous hi afegirem l'all i el julivert i rectificarem de sal. Elaboració de la sopaAgafarem una olla, els dos litres d'aigua fontdor i hi afegirem la sal, l'oli d'oliva verge, la farina i ho posarem a bullir remenant-ho constament. Pelarem les carxofes al moment i les tirarem a l'olla bullint. Una vegada estiguin cuits els cors de carxofa, els escorrerem, els passarem pel turmix i els colarem amb un colador fi. Hi afegirem l'aigua de la cocció necessària i ja la tindrem a punt per menjar. Presentació del plat Posarem la sopa ben calenta a un plat soper calent. Hi posarem al voltant petits bunyolets de bacallà, els greixons de jabugo i al centre hi afegirem les xips de carxofes, que prèviament hem fet amb els cors tallats ben finets. .

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Bookmark and Share

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails